Wednesday, 12 December 2012

i need someone

Assalamualaikum..

huhuu. dah lama xupdate blog.. tgok pun x.. bz sgt, banyak assgmnt.. bz sbnrnye sbb assgmnt bnyk tertangguh gara2 cuti smpai 2 kali.. huhuu..

rasa teruk sgt kebelakangan nie.. mcm tunggang terbalik hidup aku.. dah dkt 2 mggu aku xtdo mlm.. puncenya wat asgmnt.. bila mlm aku xtdo, then siang aku tdo sepnjg hari.. keja aku asyik ponteng kelas.. terasa malas sgt nk buat tu, nak buat nie.. aku juz tdo, tdo n tdo.. dah bpe ari ntah.. aku mkn sehari sekali je.. sbb tdo sepanjang hari.. n one more thing, aku slalu terskip smbhyg.. astagfirullahalazim.. sbb tu aku rasa mcm zero.. semua yg aku wat serba xkena, rasa useless sgt diri aku.. hati aku makin gelap, jauh dgn Dia.. baca Quran pun da jarang2.. yg aku tau, ble bgun tdo, nk siapkn asgmnt.. asgmnt kne siapkn, xbley delay tarikh submit, nty lect marah, nty aku fail paper tu,.. ya Allah.. tp aku slalu 'delay' dgn Allah.. 'da msuk waktu solat'.. 'xpela, jap g aku bgun'.. but then, 'alamak zohor xsmbhyg, da masuk asar'.. 'alamak magrib da abis, da msuk isyak'.. xpulak aku takut Allah marah sbb aku delay perintah dia.. xtakut pulak aku klau2 Allah cabut nyawa aku time tu jgak.. ya Allah.. jauh sgt dah aku rasa.. dunia yg utama bg aku..

walaupun aku nie sgt teruk, jauh kt dlm hati aku, aku nak berubah, to be a better person.. aku nak hidup cara seorg islam, seorg muslimah.. walaupun tgok fesyen skrg cntik, make up is wonderful, tp aku sbnrnye teringin nk pkai jubah labuh n longgar, teringin nk pkai tudung bidang 60, teringin nk berniqab,. tapi aku takut nk buat perubahan.. takut xmmpu nk istiqamah.. takut jd buah mulut org.. takut org pk bukan2.. 'buang tebiat agknye dia nie'.. 'mcm la pkai tudung labuh tu dah alim sgt'.. n bla bla blaa.. n lg satu, aku xtau nk mula dr mana.. i need someone.. someone yg bley tolg aku.. yg bley guide aku, support aku..

lately, aku senang tgok rumet aku.. dia ade bace buku "seksaan kubur" n selalu post bnda2 dakwah,. wlaupun xperfect atleast dia cuba muhasabah diri,. cuba utk perbaiki diri..

mungkin entry aku nie akan jd bhn gurau kwn2, bhn gelak kwn2,. its ok.. terpulang pd org utk menilainye.. semoga Allah bg aku kekuatan utk berubah n cari keredhaanNya..

yg benar,
farhana