Friday, 21 September 2012

yes, i do..

hohoo.. apa yg aku 'do' pun xtau la..
pukul 2 lebih dah nie.. xbley tdo.. dok baring2 aku terpikir2 dgn pnjg lebar..
2 days ago, have a chat wif him.. on phone..

he said: i hv smthing to tell u, but not now.. i'll tell u when u back to jb..
i said: what??? nonono.. i cant wait for it.. since u hv start it, u hv n u need to tell me rite now..

then, he proposed me!
......................aaaaaaaaaa......................... im speechless 4 a few second.. urm,, ahh,, ermm.. ape nak cakap yerk? cm tu la reaksi aku time tu.. mmg la matlamat org yg berkapel nie nak ending dgn kawen, but it seem to be next few month to me... nk kawen dlm mse terdekat.. majlis simple2 je.. xtau la nk ckp ape.. unexpected.. hahaaahaaa...

aku xtau nak ckp ye ke x.. then, nasib baik la otak aku nie masih berfungsi elok lg.. aku ckp, sume terserah kat mak ayah.. ape ckp mak ayah aku ikut.. huhuu... so xde la nmpk aku nie mcm beriya2 sgt atau kejam sgt.. kn? dye ckp, balik nty klau aku setuju, dye nak jumpe mak ayah,.. klau mak ayh setuju tinggal nk langsung majlis je... woawww3,, tbe2 rse nervous giler.. mcm nak nikah esok je.. hahhaha..

bnyk benda aku dok pikir.. 1st.. aku takut klau mak ayh reject nty dye frust... tp dye ckp "sy da sedia nk terima risiko".. 2nd.. yg aku plg takut sebenarnye klau mak ayh setuju..haaaa.. mati aku...

aku bukan kisah soal majlis kecik, hantaran berape.. sebab bukan tu semua yg boleh ukur rumahtgge success ke x, hepi ke x... mmg aku sendiri penah btau dia.. klau kawen, aku xnk majlis besar2,, letak harge based on edu.. ngarut je.. nak buat ape majlis gempak2,.. sat g tup2 da cerai berai, xpun duk tggung hutg keliling pinggang, duk nyusahkan dua2 pihak.. nyusahkan mak ayah.. lain la klau mmg btul2 mampu.. ape yg sgt2 pntg bg aku majlis tu berkat..

berbalik kpd "klau mak ayh setuju".. aku bukan xsetuju, tp rsau.. yela.. mmg la kawen tu bgus.. dpt elak fitnah, dpt elak maksiat... tp soal komitmen?? aku xsedia.. bnyk bnda yg aku cetek.. bnyk benda nak kena belajar,, mksudnye kne prepare diri dari semua aspek... peranan,.. tjwb,.. lgpun, aku still ade 1 sem.. klau kawen sekali pun.. tetap duk asing2.. aku kat kedah,  dye kat johor... so serupa jela mcm xkawen..

ape2 pun terserah pd mak ayh.. ape yg baik pd mak ayah, baik jugak la utk aku.. aminnnn..

No comments:

Post a Comment