Tuesday, 31 July 2012

makin kenal makin xpaham

as salam..
entri nie baru relate dengan love story.. huhuu..

kadang2 rasa pelik sangat dengan perangai manusia nie kan.. unexpected.. selalunya kita rasa, makin lama kita kenal seseorang, maka kita makin paham dengan dia.. but it doesnt work for me.. rasa macam serabut je bila pikir2 kan balik.. mungkin dia harap aku jadi sempurna untuk dia.. come on laa.. aku bukan malaikat..  aku mengalah,  ia kan je apa yang dia cakap.. malas nak bertekak, bergaduh.. nanti lain pulak yang jadi.  lately, dia selalu cakap, "saya rasa awak dah berubah, awak dah xmacam dulu".. "awak dah lain sekarang nie".." kenapa awak macam serius je sekarang". yes.. for sure aku berubah hari demi hari.. sikit demi sikit.. sebab umur aku pun hari2 meningkat.. bukan maintain macam "forever21".. its just word and number... but im human.. when he said so, suddenly, aku rasa blurr dan xpaham macam mana nak buat dia paham.. i've try to explain.. but it seem just like an excuse.. please, dont get it wrong.. xkan la dia nak aku macam tu je, hari ni, esok n selamanya?? demi Allah, aku sayang dia.. mungkin bila berjauh dengan keluarga, hidup berdikari, banyak benda yang aku fikirkan, yang membuatkan aku lebih serius dalam hubungan.. for one concrete reason.. for our future.. but he didnt get it...

dear love,
someday, i wish u could understand me..


dia makin menjauh..

as salam..
tajuk entri dah macam love story la pulak.. hahaha.. yang sebenarnye, dunia alam maya yang dah makin menjauh dengan hidup aku.. bosan.. not interested anymore, baby.. huhuu.. jarang giler dah aku on9 fb, blog ape tah lagi.. suram je fb dan blog.. lebih2 lg twitter.. sbb aku xpernah ade twitter.. hehee.. klau kt sintok sana, hidup aku xlengkap kalau sehari xbukak fb, tp kt rumah aku dah perlu lg dah hiburan maya sume tu.. adik2, family dah cukup untuk menghiburkan aku.. huhuuhuu.. cukup la utk mukaddimah..

tinggal lebih kurang 6 minggu je lagi nak balik uum.. owh cepatnye masa berlalu.. i hate it.. puasa pun da nk masuk 12 hari.. langsung xde persiapan raya.. seriously, aku xde mood nak raya.. xtau la kenapa.. nak kata aku xpuasa, aku puasa.. baju raya pun xde lagi.. its ok beli last minute pun.. apa yang aku lebih risau sekarang ialah nak balik uum.. owh takutnye nak balik uum.. but why?? suatu perasaan yang xdapat aku nak gambarkan dengan kata2.. sedih ada, benci pun ada.. seolah2 ada sesuatu yang menghantui aku kat sana.. yes memang ada.. im made mistake.. wats it is?? biarlah rahsia.. aku sebenarnya takut kena apung.. so, macam seseorang yang akan dibuang negeri, mestilah hidup aku xtenang.. macam mana lah aku nak biasakan diri dengan tempat baru, cari kawan baru, persekitaran baru, peraturan2 baru.. argghhh.. xdapat aku nak bayangkan.. so sad.. baru terpikir2 je.. xtau la kena apung ke tidak.. harap2 mimpi ngeri aku bukan suatu kenyataan.. tapi ni ke punca aku xde mood nak raya?? dun know laa.. semuga Allah permudahkan segala urusanku, keluarga ku dan rakan2 ku sekalian.. aminnn...


Sunday, 8 July 2012

sana sini bosan

as salam semua pembaca budiman..
mak oih.. lamenye xmencorat coret kt sini.. rindu pulak.. hehe.. almost 2 bln kot.. maklumlah, sebelum nie sibuk sgt ngn exam.. pelajar cemerlang lah kononnye.. mne bley buang mase ngn blogging2 nie.. hihiii.. skrg da cuti, sibuk jadi bibik plak kt umah.. hahhaa.. so malam nie ade peluang la utk mencurahkan segala isi hati yang duka lara nie.. sob.. sob.. sob.. (lara la sgt.. hahaha).. bosan betui mlm nie.. nak watpe pun xtau.. adik2 sume da tdo.. besok kn skola.. aku je xtdo lg.. nk tgok tv xdpt.. ayah layan sport sorg2.. haishh.. aku kene ngalah.. so on9 jelah jwbnye.. huhuuu.. sedih betul cte.. hahahha.. hihihihii.. huhuhu.. hehehhehe.. xtau da nk tulis ape... :D