Wednesday, 12 December 2012

i need someone

Assalamualaikum..

huhuu. dah lama xupdate blog.. tgok pun x.. bz sgt, banyak assgmnt.. bz sbnrnye sbb assgmnt bnyk tertangguh gara2 cuti smpai 2 kali.. huhuu..

rasa teruk sgt kebelakangan nie.. mcm tunggang terbalik hidup aku.. dah dkt 2 mggu aku xtdo mlm.. puncenya wat asgmnt.. bila mlm aku xtdo, then siang aku tdo sepnjg hari.. keja aku asyik ponteng kelas.. terasa malas sgt nk buat tu, nak buat nie.. aku juz tdo, tdo n tdo.. dah bpe ari ntah.. aku mkn sehari sekali je.. sbb tdo sepanjang hari.. n one more thing, aku slalu terskip smbhyg.. astagfirullahalazim.. sbb tu aku rasa mcm zero.. semua yg aku wat serba xkena, rasa useless sgt diri aku.. hati aku makin gelap, jauh dgn Dia.. baca Quran pun da jarang2.. yg aku tau, ble bgun tdo, nk siapkn asgmnt.. asgmnt kne siapkn, xbley delay tarikh submit, nty lect marah, nty aku fail paper tu,.. ya Allah.. tp aku slalu 'delay' dgn Allah.. 'da msuk waktu solat'.. 'xpela, jap g aku bgun'.. but then, 'alamak zohor xsmbhyg, da masuk asar'.. 'alamak magrib da abis, da msuk isyak'.. xpulak aku takut Allah marah sbb aku delay perintah dia.. xtakut pulak aku klau2 Allah cabut nyawa aku time tu jgak.. ya Allah.. jauh sgt dah aku rasa.. dunia yg utama bg aku..

walaupun aku nie sgt teruk, jauh kt dlm hati aku, aku nak berubah, to be a better person.. aku nak hidup cara seorg islam, seorg muslimah.. walaupun tgok fesyen skrg cntik, make up is wonderful, tp aku sbnrnye teringin nk pkai jubah labuh n longgar, teringin nk pkai tudung bidang 60, teringin nk berniqab,. tapi aku takut nk buat perubahan.. takut xmmpu nk istiqamah.. takut jd buah mulut org.. takut org pk bukan2.. 'buang tebiat agknye dia nie'.. 'mcm la pkai tudung labuh tu dah alim sgt'.. n bla bla blaa.. n lg satu, aku xtau nk mula dr mana.. i need someone.. someone yg bley tolg aku.. yg bley guide aku, support aku..

lately, aku senang tgok rumet aku.. dia ade bace buku "seksaan kubur" n selalu post bnda2 dakwah,. wlaupun xperfect atleast dia cuba muhasabah diri,. cuba utk perbaiki diri..

mungkin entry aku nie akan jd bhn gurau kwn2, bhn gelak kwn2,. its ok.. terpulang pd org utk menilainye.. semoga Allah bg aku kekuatan utk berubah n cari keredhaanNya..

yg benar,
farhana

Friday, 12 October 2012

muhasabah diri

astargfirullahalazim...

jom muhasabah diri..

pernah x korang rasa iri hati, cemburu dengan org2 sekeliling? especially kawan2 la bg dunia student mcm aku.. mst pernah kot.. paling x pun mst ade terdetik kat hati "ish, terernye dia", "perghh, untg la kan" bila kawan2 korang dpt sesuatu (good news, good things)..

xmo la sibuk2 pasal orang, lebih baik citer pasal diri sendiri.. aku selalu rasa mcm tu.. ya Allah.. teruk betul manusia nie, susah nak bersyukur.. padahal dah tertulis kt luh mahfuz rezeki setiap org.. bila terasa jeles dgn kawan2, aku cpt2 istighfar n think positive.. " tu rezeki dia " "tu usaha dia".. takut lama2 nty dari jeles kecik2, jd dengki, jd kufur.. astargfirullahalazim.. mintak dijauhkan.. bila renung2 balik, sebenarnye Allah cukup adil..    sesetgh org diberi kelebihan paras rupa, sesetgh org diberi kemewahan harta, sesetgh org diberi nikmat sht dan sesetgh org diberi kebijaksanaan akal.. masya'allah.. kalau tuhan bagi manusia nie suma same je, xboleh bygkan mcm mana dunia nie.. bila cakap pasal syukur nie, aku mesti teringat dekat Ustaz Fauzi.. ustz yg ajar sejarah mse f6 dulu.. dia pernah ckp dlm kelas.. antara sabar dan syukur, darjat syukur jauh lebih tinggi.. sebab ramai manusia boleh sabar... bila sakit boleh sabar, bila susah boleh sabar, org khianat boleh sabar,,, tapi syukur, orang susah nk bersyukur.. da kje ok, nak lg ok, dah gaji besar, nak lg besar, da ckup cantik/sempurna fizikal, nak lg sempurna.. kte sentiasa rse xpuas, xckup dgn ape yg ade.. boleh je nak improve diri tp bukan utk jadi sempurna..

Renung2kan dan selamat beramal :)

Friday, 21 September 2012

yes, i do..

hohoo.. apa yg aku 'do' pun xtau la..
pukul 2 lebih dah nie.. xbley tdo.. dok baring2 aku terpikir2 dgn pnjg lebar..
2 days ago, have a chat wif him.. on phone..

he said: i hv smthing to tell u, but not now.. i'll tell u when u back to jb..
i said: what??? nonono.. i cant wait for it.. since u hv start it, u hv n u need to tell me rite now..

then, he proposed me!
......................aaaaaaaaaa......................... im speechless 4 a few second.. urm,, ahh,, ermm.. ape nak cakap yerk? cm tu la reaksi aku time tu.. mmg la matlamat org yg berkapel nie nak ending dgn kawen, but it seem to be next few month to me... nk kawen dlm mse terdekat.. majlis simple2 je.. xtau la nk ckp ape.. unexpected.. hahaaahaaa...

aku xtau nak ckp ye ke x.. then, nasib baik la otak aku nie masih berfungsi elok lg.. aku ckp, sume terserah kat mak ayah.. ape ckp mak ayah aku ikut.. huhuu... so xde la nmpk aku nie mcm beriya2 sgt atau kejam sgt.. kn? dye ckp, balik nty klau aku setuju, dye nak jumpe mak ayah,.. klau mak ayh setuju tinggal nk langsung majlis je... woawww3,, tbe2 rse nervous giler.. mcm nak nikah esok je.. hahhaha..

bnyk benda aku dok pikir.. 1st.. aku takut klau mak ayh reject nty dye frust... tp dye ckp "sy da sedia nk terima risiko".. 2nd.. yg aku plg takut sebenarnye klau mak ayh setuju..haaaa.. mati aku...

aku bukan kisah soal majlis kecik, hantaran berape.. sebab bukan tu semua yg boleh ukur rumahtgge success ke x, hepi ke x... mmg aku sendiri penah btau dia.. klau kawen, aku xnk majlis besar2,, letak harge based on edu.. ngarut je.. nak buat ape majlis gempak2,.. sat g tup2 da cerai berai, xpun duk tggung hutg keliling pinggang, duk nyusahkan dua2 pihak.. nyusahkan mak ayah.. lain la klau mmg btul2 mampu.. ape yg sgt2 pntg bg aku majlis tu berkat..

berbalik kpd "klau mak ayh setuju".. aku bukan xsetuju, tp rsau.. yela.. mmg la kawen tu bgus.. dpt elak fitnah, dpt elak maksiat... tp soal komitmen?? aku xsedia.. bnyk bnda yg aku cetek.. bnyk benda nak kena belajar,, mksudnye kne prepare diri dari semua aspek... peranan,.. tjwb,.. lgpun, aku still ade 1 sem.. klau kawen sekali pun.. tetap duk asing2.. aku kat kedah,  dye kat johor... so serupa jela mcm xkawen..

ape2 pun terserah pd mak ayh.. ape yg baik pd mak ayah, baik jugak la utk aku.. aminnnn..

Tuesday, 31 July 2012

makin kenal makin xpaham

as salam..
entri nie baru relate dengan love story.. huhuu..

kadang2 rasa pelik sangat dengan perangai manusia nie kan.. unexpected.. selalunya kita rasa, makin lama kita kenal seseorang, maka kita makin paham dengan dia.. but it doesnt work for me.. rasa macam serabut je bila pikir2 kan balik.. mungkin dia harap aku jadi sempurna untuk dia.. come on laa.. aku bukan malaikat..  aku mengalah,  ia kan je apa yang dia cakap.. malas nak bertekak, bergaduh.. nanti lain pulak yang jadi.  lately, dia selalu cakap, "saya rasa awak dah berubah, awak dah xmacam dulu".. "awak dah lain sekarang nie".." kenapa awak macam serius je sekarang". yes.. for sure aku berubah hari demi hari.. sikit demi sikit.. sebab umur aku pun hari2 meningkat.. bukan maintain macam "forever21".. its just word and number... but im human.. when he said so, suddenly, aku rasa blurr dan xpaham macam mana nak buat dia paham.. i've try to explain.. but it seem just like an excuse.. please, dont get it wrong.. xkan la dia nak aku macam tu je, hari ni, esok n selamanya?? demi Allah, aku sayang dia.. mungkin bila berjauh dengan keluarga, hidup berdikari, banyak benda yang aku fikirkan, yang membuatkan aku lebih serius dalam hubungan.. for one concrete reason.. for our future.. but he didnt get it...

dear love,
someday, i wish u could understand me..


dia makin menjauh..

as salam..
tajuk entri dah macam love story la pulak.. hahaha.. yang sebenarnye, dunia alam maya yang dah makin menjauh dengan hidup aku.. bosan.. not interested anymore, baby.. huhuu.. jarang giler dah aku on9 fb, blog ape tah lagi.. suram je fb dan blog.. lebih2 lg twitter.. sbb aku xpernah ade twitter.. hehee.. klau kt sintok sana, hidup aku xlengkap kalau sehari xbukak fb, tp kt rumah aku dah perlu lg dah hiburan maya sume tu.. adik2, family dah cukup untuk menghiburkan aku.. huhuuhuu.. cukup la utk mukaddimah..

tinggal lebih kurang 6 minggu je lagi nak balik uum.. owh cepatnye masa berlalu.. i hate it.. puasa pun da nk masuk 12 hari.. langsung xde persiapan raya.. seriously, aku xde mood nak raya.. xtau la kenapa.. nak kata aku xpuasa, aku puasa.. baju raya pun xde lagi.. its ok beli last minute pun.. apa yang aku lebih risau sekarang ialah nak balik uum.. owh takutnye nak balik uum.. but why?? suatu perasaan yang xdapat aku nak gambarkan dengan kata2.. sedih ada, benci pun ada.. seolah2 ada sesuatu yang menghantui aku kat sana.. yes memang ada.. im made mistake.. wats it is?? biarlah rahsia.. aku sebenarnya takut kena apung.. so, macam seseorang yang akan dibuang negeri, mestilah hidup aku xtenang.. macam mana lah aku nak biasakan diri dengan tempat baru, cari kawan baru, persekitaran baru, peraturan2 baru.. argghhh.. xdapat aku nak bayangkan.. so sad.. baru terpikir2 je.. xtau la kena apung ke tidak.. harap2 mimpi ngeri aku bukan suatu kenyataan.. tapi ni ke punca aku xde mood nak raya?? dun know laa.. semuga Allah permudahkan segala urusanku, keluarga ku dan rakan2 ku sekalian.. aminnn...


Sunday, 8 July 2012

sana sini bosan

as salam semua pembaca budiman..
mak oih.. lamenye xmencorat coret kt sini.. rindu pulak.. hehe.. almost 2 bln kot.. maklumlah, sebelum nie sibuk sgt ngn exam.. pelajar cemerlang lah kononnye.. mne bley buang mase ngn blogging2 nie.. hihiii.. skrg da cuti, sibuk jadi bibik plak kt umah.. hahhaa.. so malam nie ade peluang la utk mencurahkan segala isi hati yang duka lara nie.. sob.. sob.. sob.. (lara la sgt.. hahaha).. bosan betui mlm nie.. nak watpe pun xtau.. adik2 sume da tdo.. besok kn skola.. aku je xtdo lg.. nk tgok tv xdpt.. ayah layan sport sorg2.. haishh.. aku kene ngalah.. so on9 jelah jwbnye.. huhuuu.. sedih betul cte.. hahahha.. hihihihii.. huhuhu.. hehehhehe.. xtau da nk tulis ape... :D

Sunday, 13 May 2012

lain orang lain cara kan?

lepas solat maghrib tadi, tiba2 je teringat pasal minggu lepas..aku kat hospital,. masa tengah tunggu doktor tiba2 depan aku lalu seorang budak perempuan.. dengan ayah dia,. rasanya budak tu muda 2, 3 tahun dari aku kot.. ayah dia pegang lengan dia, bawa dia jumpa nurse nak ambil darah.. sihat je aku tengok.. perlu ke nak pimpin macam tu? darah aku tiba2 rasa meluap2.. entah kenapa aku pun tak tahu. rasa sakit hati. mata aku xlepas pandang dia dengan ayah dia sampailah hilang dari pandangan aku..

aku iri hati sebenarnya. mesranya dia dengan ayah dia.. aku xpernah rasa mesra macam tu dengan ayah.. ayah garang. nak bercakap dengan ayah pun aku takut. apa lagi nak berbual, bermesra dan bergurau senda macam orang lain. bukan salah siapa.. dah memang ayah jenis yang garang, nak buat macam mana kan. walaupun ayah garang, aku tahu ayah sayang semua anak2 dia,.

dalam ramai adik beradik, aku paling jarang kena marah atau kena pukul dengan ayah masa kecil2 dulu. mungkin sebab aku sakit, jadi aku xnakal sangat. tapi bila sekali ayah marah, aku serik, takut sangat2. berbekas dalam hati dan boleh buat aku menangis bila teringat, walaupun benda tu dah berlalu 7, 8 tahun lepas. yang lain mungkin dah lali sebab dah selalu kena marah.

dah nak dekat 3 bulan xjumpa mak ayah n adik2.. rindu sangat.. tapi sayang, rindu dekat ayah xtahu macam mana nak lepaskan. terasa sangat2 janggal nak telefon dan tanya khabar ayah.. ayah buat apa? ayah sihat? ayah da makan? aku hanya tanya khabar ayah melalui mak bila aku telefon mak.. sebak sangat bila fikir2 kan. 

Friday, 4 May 2012

barangkali...

barangkali aku sudah gila.. hahaaa..

itu yang sesuai aku labelkan diri aku..
u know y?
dalam kesibukan pelajar2 di desa sintok menyiapkan assignment, prepare for midterm exam, participate in program.. aku boleh layan movie.. secret garden.. 20 episod.. panjang tu, plus minus 20 jam.. but to be frank, 40 episod.. sbb aku dah TER tengok 2 kali.. hahaa.. yes aku memang gila.. semua aku tolak tepi.. movie aku lebih penting dari exam.. lagi penting dari assignment.. sebenarnya dah lama aku nak tengok movie tu.. dari tahun lepas lagi.. dah lama jugak aku ambil (awal sem) n simpan elok2 dalam laptop aku.. aku kawal diri.. tahan nafsu.. aku set kan dalam hati.. tengok movie bila cuti sem nanti,, sebab aku tahu, once i start, i cant stop.. entah macam mana, aku boleh terfikir nak tengok movie tu.. aku pun xtahu.. then, bermula lah kisah tragis aku tengok movie non stop.. baju aku yang dah kering, berhari2 aku xlipat.. aku biar dia bertimbun macam gunung kat katil sebelah.. bilik berhari2 aku xsapu,.. tongkang pecah pun xboleh lawan dengan bilik aku.. mentang2 aku duduk sorang, xada rumet.. xada orang nak marah aku.. hahhaa.. n xada jugak orang nak suruh aku stop tengok movie tu.. but then, bila habis tengok movie, baru aku sedar aku di dunia realiti, bukan lagi dunia fantasi macam dalam movie.. aku mula sedar yang aku sudah gila.. but, what can i do? rice has become porridge.. hahahaahaha..

kesimpulannya aku perlu rumet..

Saturday, 28 April 2012

piece of memory

Life's Brief Candle


To-morrow, and to-morrow, and to-morrow, 
Creeps in this petty pace from day to day 

To the last syllable of recorded time,
And all our yesterdays have lighted fools 
The way to dusty death.
Out, out, brief candle! 

Life's but a walking shadow,
a poor player
That struts and frets his hour upon the stageAnd then is heard no more:
it is a tale
Told by an idiot,
full of sound and fury, 

Signifying nothing.



MACBETH by WILLIAM SHAKESPEARE

I still remember this poem was taught when I was form 1, 9 years ago, for subject of English Literature. 

I also remember the teachers who teach English in my class at that time. Mrs. Haslina. She short and thin, but fierce. I was very scared because she is a strict teacher.  ^.^


That's How I Am

Everyone has their own way. Way of life. In the context of a student, each individual has their own way of learning. I also.

I had described myself as 'night person'. This is because, I'm more productive at night. I find it hard to study in the daytime, the environment is less comforting, I can't focus on my studies, and if I learned during the day, I had to repeat what I have learned a few times to understand and remember it.

However, this situation caused me to have bad sleep habits. Normally, a student will take a nap during the day and sleep at night. but I will sleep in the daytime after spending the whole night to study or complete the assignments. I think this is not normal. It is contrary to human nature to sleep at night. Effect, I always missed the morning class and also fell sleepy in the class for not getting an enough sleep.

During the examination, the situation becomes worse because sometimes I do not sleep until 2 days, and on the third day I will be half dead.

I have tried various ways that allow me to live a more normal than now. But it can't last for long, and I went back to the way I am comfortable.











Friday, 20 April 2012

ya Allah..

letih.. tu jela perkataan yang selalu keluar dari mulut aku sepanjang minggu ni. ya Allah, tuhan je yg tahu betapa penatnya.. midterm bertindan2.. assigmnt bertimbun2 nak kena hantar dlm masa terdekat.. jemu aku dengan semua nie.. kadang2 terfikir jugak kenapa aku pilih untuk jadi student? hahaa..

mata dah terkedip2 pedih dari pagi sampai sekarang menghadap screen laptop.. gara2 assignment FM.. apa kejadah ntah kena buat analisis annual report.. bukannya aku nie finance student pun.. blurrr.. semua benda aku tak tahu.. huhuu.. (merungut macam budak kecik)..

tambah menyakitkan hati, wifi slow internet slow.. macam mana nak guna my love ~ google.. serindit xbayar bill lagi agaknya kot.. haisshh.. nak buat kerja xlarat, tapi membebel larat lg nie.. hehe... kalau la tenaga manusia ni boleh charge macam kita charge handset kan senang.. beli satu, hari2 aku charge.. hahaaa..

bebel panjang 18 muka surat pun xkan siap kerja aku kalau x proceed.. hahaaa..

Monday, 16 April 2012

I stress, I need a Cat

As a student, my daily life has never been deserted by the pressure that comes in a many ways and circumstances. Each normal people would have had problems. What distinguishes a person is how they overcome the problem so as not to affect their daily routine.


At this time, I was reminded of my cats at home. I really like cats. For me, the cats can soothe and also reduce the stress that I face. According to a study, individuals who have a pet, whether cat, rabbit, dog, hamster or whatever, have a longer life. This is because interaction with pets can reduce stress and life will be better without the stress.

In UUM, I can not play with the cats. I could only see a cat picture. It is enough to make me feel calm and relaxed. Among the types of cats, Scottish Fold is my favorite. I really want to have a Scottish Fold cat someday. Scottish Fold cat is very loving and cute with a round face and ears are folding due to genetic mutations.



 Cemong and the geng..








Sunday, 8 April 2012

ABPBH 25

I just finished watching Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 (ABPBH) with Syida which aired on Tv3. We Watched through the UUM Tv (portal). I'm very enjoyed. At least I felt like I was watching at home with my family. Although we only use the laptop to watch, not so clear, but it is good enough for us to relieve stress.

Talk about the Awards, I am very happy because Aaron Aziz won the award for category of Most Popular Star. Congratulations to Aaron Aziz. I'm always his fans. He has great talent and also very good looking, which makes many girls and also me was captivated. I hope he will continue to grow and contribute to the development of the art home.

Congrat's Aaron Aziz :)

Saturday, 7 April 2012

Just Me and Her 2

Wow., very tiring. I sat in front of a laptop for more than 4 hours. This is all because I want to complete the task (resume) as soon as possible and then I still have a lot of other work to be completed.

My neck and hips feel sore. I can't imagine how someone who works in front of a laptop for 8 hours.

At this time, I can feel that all my friends whose back home were enjoying, sleep well after a day of fun with family. While I and Syida only facing assignments, books, assignments and books.. but sometimes FACEBOOK. hehehe :)

It is ok. I believe, all things that we sacrifice will bear fruit later on.

so tireddddd.. + sleepyyyy




Help Me Allah

Every where I go
Every time I hear
I just want to shed a tear.
I cant bare at all
I still have faer.

I bite my lips to show how I really feel
People who took my heart
Broke it and misused it
They let it fall
Like they did to me.

Destroyed and dumbfound all over the floor
How can I ever look up to anyone up for.

All that I've been through
All that I struggled
All that I fought for.

I feel like I was smacked
I was hassled
I couldn't put a fight no more.

It's time for me to cross my swords.
I'm done.
I'm sufficient.
I'm must be adequate.

I let my heart break
I let myself go away
It's time for me to change and move on.

Ya Allah. It's your turn to help me.
I have no one
I'm no body
I'm sensitive
And I want myself to be sincere.

Allah help me
Support me.
I don't want to be done.
Give me a hand , Allah.

Ya Allah help me
Don't leave me hanging
Just please help...

Friday, 6 April 2012

Just Me and Her


Today April 6, 2012, officially, the mid-term break begins. DPP Sime Darby started quiet with no student who has gradually return home since a few days ago. But I'm still herein UUM with Rashidah Maon (Syida). Syida and I decided not to return home, because the period of break for a week is too short. Our home in Johor Bahru and the journey from Kedah to Johor by bustakes about 12 hours. So, it is just a waste of time. moreover, when the break end next week, a lot mid-term examination will be conducted. Rather than waste time with things that are less favorable at home, it is better we use the opportunity to make revisions. Not only that, the assignment is also a lot to be done in the coming. So, I think we have made a very accurate decision.

Hopefully we're strong in facing lonely day at UUM. ;-)

VISITS TO ORPHANAGES, PERLIS


Program: Seharian Berbakti
Date: 31 March 2012
Location: Kompleks Penyayang Tun Dr. Siti Hasmah, Kangar, Perlis.

Today 6 April 2012, approximately a week after the program, I finally had the opportunity to publish this post. This is because my daily schedule is too packed with piles of assignments given by the lecturer. Very tiring.

ON THE WAY WITH MY EX-ROOMMATE - ANIS AFIQAH

Participants were divided into several groups joined by orphaned children which their ages range from 9 to 17 years old.
Some of the activities carried out during the day is to raise their spirit to achieve academic success and life goals.
IN MEMORIES WITH ADIK MIZA, ME, DEK RA, RASHIDAH


To be frank, I'm proud with them because they proved very resilient in the face of such tests. I might not like their perseverance. I miss both of them and hope to meet them again.








Friday, 16 March 2012

Just My Opinion.

Today I attended Graduate Character Building program (GCB). Module 4: developing interpersonal relationships. This program is organized by the Counselling Centre(UUM) to all students of semester 3 and 4. In my opinion, this program is good but, management and program content must be improved. 



There are three different slot from 8 am to 12.30 pm. But the program only starts at 9.30 amI just want to touch on program management. Honestly, I think the program today are less successful in developing interpersonal relationships among students. Why? A speaker plays an important role in delivering information. Good speakers can definitely influence the audience physically and mentally (how they receive and respond). This situation only occurs in the first slot.



The 2nd and 3rd slots:
Students lose concentration, feel bored because of too formal talks"Speakers do not have the interpersonal relationship skills, how she wanted to apply it to the listener or student?" - Comments given by friends. I did not mean to dispute the weakness of any partybut the management program should be sensitive to such matters to ensure that program goals can beachieved. Probably because too many groups for this GCB program, then there was the speakers end all ".

Sunday, 11 March 2012

Korang stress x?

ckp pasal stress, mst sume org penah rse.. tpu la kan klau xpenah stress.. bgus benor la cmtu.. aku pun stress.. stress yg amat.. mcm2 bnde buat aku stress.. klau nk list smpai besok pun xabes.. tp ape yg btol2 buat aku stress ialah bisnes yg aku ngn kwn2 tgh jalankn skrg nie.. ingt senang ke nk jd usahawan? ahli perniagaan? haa, skrg aku da rse susahnye.. klau x asyik blaja teori je.. tp pasal bisnes nie ok je.. wlaupun slow, skurg2nye brjalan la jgak.. yg silap skrg nie decision that hv been made.. sembunyi fakta sme je la cm menipu ye dak?? hoii, giler laa.. satu group punye decision aku sorang yg kne tggung.. mcm mana nk buat.. buntu dah rsenye.. xkn nk keep silent smpai abes sem.. ohh tidakk..

Thursday, 1 March 2012

Official Information #1



- Farhana Mohammad Yusoff
- 22 November 1990
- Address; No 33, Jln Harmoni 1/1, Taman Desa Harmoni, 81100 Johor Bahru, Johor
- Studying at Universiti Utara Malaysia (UUM)
   ~ Matrix number; 205933
   ~ Stay at DPP Sime Darby
   ~ Courses; Bachelor of Business Admin (Hons)
   ~ Semester; 4

Monday, 27 February 2012

Hehee

Hairan jugak aku rse sbnrnye, dah 2 hari aku post link blog kt fb.. yg like ade, tp xde pun yg follow.. buruk sgt ke blog aku?? hahaha.. mmg la buruk,, aku kn mcm budak tadika yg bru nk blaja tulis abc..hahaha.. jeng3.. rupe2nye xde gadget follower.. cmne org nk follow... hahaa.. sengal.. tu satu hal.. pstu bley plak terfollow blog sendiri.. gelabah aku dibuatnye..hihihii.. cm desperate sgt je kn.. pe2 pun, thanks pd yg sudi bg tunjuk ajar sme ade secara lgsung @ xlgsung.. :)

Saturday, 25 February 2012

Blog, Blogger, Blogging

Ermm, entry kali ni aku nak cerita pasal hobi aku... sebelum nie memang hobi aku jadi reader blog2 sekalian blogger... kadang2 semalaman aku abeskan masa dok terjah blog sane sini.. isi mase lapang kononnye.. hahaa.. banyak jugak input yang aku dpt.. n de most fav. blog yang aku selalu bukak ialah blog kunfayakun/ kak fara (isteri Ally Iskandar tu).. aku suka blog dye.. banyak kata2 semangat n motivasi yg membuatkan aku berfikir2 sendiri.. xsangka plak aku sendiri dah ade blog skrg.. huhuu.. terjah punye terjah.. terasa sgt kerdil diri aku dlm dunia blogging nie.. hahaha.. jeles tgok blog org laen, semua cun2 belaka..huhu.. mcm mne ntah aku nk touch up blog aku nie.. n dr mana nk mula pun aku xtau.. harap2 ade la manusia yg sudi membantu sy dpt markah yg superb utk paper STID 1103 nie.. :)

Friday, 24 February 2012

Salam Taaruf

Assalamualaikum..
First of all, Alhamdulillah berjaye jugak wat blog nie setelah beberapa jam meng'gode2'... hahahaa.. my name is farhana, but all peeps surrounding me used to call me ana.. blog nie merupakan salah satu assignment aku utk sem 4 nie..  de 1st thing yg aku pk ble dpt tau kne wt blog sbg assignment ialah 'merepek'.. but at de same time ok gak.. bley jdkn sbg tempat aku kembangkan bisnes aku ( n de geng) nty.. hehee,.. bisnes tu pun assignment gak.. hohoo.. dlm dunia blogging nie, rsenye aku mcm baby yg baru lahir.. xtau  ape.. hahaa.. so, 4 all bloggers out there, i'm welcoming all of u to giv me some new knowledge n experience..